Снимка: Булфото, архив

БСП и РБ влязоха в спор за това дали реформаторите са подкрепили предложението на социалистите за свикване на извънредно парламентарното заседание в сряда.
 
Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че те също са сложили подписите си под искането за това, но Найден Зеленогорски отрече. "Колегите от БСП твърдят, че подкрепяме тяхната подписка за свикване на извънредно заседание, това не е вярно. Твърдим, че те спекулират и превръщат парламентарната трибуна във възможност за предизборна кампания, което не подкрепяме", посочи той.

Още по темата

"Всъщност това е и основата на сблъсъка между някои политическите сили и невъзможността на парламента да си върши добре работата", коментира Зеленогорски. Той обяви, че всъщност Реформаторският блок излиза с контрапредложение за извънредно заседание на Народното събрание, за което започват и консултации.

В дневния ред, предлаган от РБ, са промени в Изборния кодекс, свързани с квадратчето "Не подкрепям никого", както и премахване на ограничението за брой избирателни секции зад граница.

Създаване на временна комисия за АЕЦ "Белене" и по-ниски наказателни лихви за просрочени задължения от 10 на 8 сто, са другите две точки, по които реформаторите искат извънредното заседание.
 
Дневният ред на БСП пък е различен. Заради това социалистът Жельо Бойчев уточни, че истината е, че с РБ са водени консултации за дневния ред, но реално подписите си под искането на БСП са сложили депутатите от ДПС, АБВ и независими народни представители. С РБ истината е тази, че водихме консултации относно изработването на дневния ред.
 
"РБ държаха на 3 точки, за комисията за АЕЦ „Белене“, за изборния кодекс и промените в Закона за задължения на договорите", посочи той.

"Ние сме включили в дневния ред, който е внесен вече в деловодството на НС, изборния кодекс, промените в Закона за задълженията по договорите. Две от техните предложения са внесени и никой от нас не е твърдял, че са подкрепили тази подписка", обясни Жельо Бойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase