Снимка: Булфото, архив

Изпълняващият длъжността шеф на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ се съобрази с искането на опозицията и насрочи извънредно заседание на парламента за петък.

Още по темата

До това се стигна, след като вчера сутринта мнозинство реши, че излиза във ваканция заради предизборната кампания за президент още в сряда, но от БСП и ДПС набързо събраха 51 подписа и внесоха в деловодството искане за свикване на извънредно заседание.

Според правилника за работата на Народното събрание Главчев имаше на разположение седем дни да го насрочи, но той се съобрази с искането на опозицията и свика депутатите извънредно в петък.

В дневния ред са включени три точки, както предложиха БСП и ДПС. Първата е за отмяна на гласуваната вече ваканция от 12 октомври до 4 ноември. Това едва ли ще се случи, защото както стана ясно единствено БСП и ДПС не искат депутатите да почиват преди изборите, за да агитират в полза на кандидатите си за държавен глава.

Всички останали смятат, че като са във ваканция постъпват по-почтено, защото няма да ползват служебните коли на Народното събрание.

Втора точка предвижда разглеждане на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС.

Социалистите смятат, че то е в ущърб на България и настояват да не бъде подписвано от наша страна.

Трета точка от програмата на извънредното заседание е парламентарен контрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase