Снимка: Булфото, архив
fallback

Промяна на Кодекса на труда трябва да сложи край на сливанията на почивните дни, както и на отработването в събота.за това призова шефът на парламентарната комисия по икономика и туризъм Петър Кънев от БСП.

Oще по темата

Той съобщи, че в две от комисиите - икономическата и правната, е получено е писмо от четирите основни работодателски организации срещу тази практика.

Това пречи на бизнеса, бе категоричен Кънев и цитира проучване, според което едва 8% от работодателите имали положително становище, вероятно от туристическия бранш, а над 60 на сто смятат, че тази практика е вредна и пагубна.

Според бизнеса загубите от дългите почивки били от 400 до 600 млн. на година.

Кънев даде са пример "уникалния" май с 18 работни и 13 почивни дни. Той определи като абсурдна практиката за отработването, която освен у нас съществувала само в Румъния и Естония.

Според народния представител предложението за промяна трябва да дойде от МС, но ако той не го направи, народните представители щели да внесат предложение за промяна в Кодекса на труда, по-конкретно в параграфа, който дава право на МС да размества работните дни.

"Никой не трябва да дава право на правителството да определя работното време на частния сектор", категоричен е Кънев, цитиран от "24 часа".

Той съобщи още, че сряда, в ръководената от него парламентарна комисия, предстои първото изслушване на новото ръководство на Комисията за защита на конкуренцията и контролът върху монополите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Безпартиен

преди 7 години

До hunterМоите работници сме аз, жена ми и трите ми деца :) Работим когато другите почиват и почиваме когато другите работят. Когато пък работя ми е кеф, защото се виждам с хора отвсякъде (България, Европа и Азия) и създавам контакти, постоянни клиенти и тн..... Не съм алчен толкова. От 1 къща храня 3 семейства и себе си поддържам я, гледам си животинките, хобитата и си почивам на работа :). Пожелавам всеки му спокоен живот и да прави това, което му харесва. Оплакването ни е национална черта!

80

Анонимен

преди 7 години

Аз пък знаете ли какви загуби търпя, за да ходя всеки ден на работа- 2 билета * 1.60 лв, две кафета по 1 лв.,обяд 6-10 лева, искам работодателя да ми ги компенсира!!!

79

ДО

преди 7 години

КИРИЛ СОФИЙСКИ-КЪДЕ ПО СВЕТА ПЛАЩАТ 250% ЗА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК?!ИЛИ САМО СИ КЛЕЧИШ В КОЧИНКАТА И ПЛЯМПОТИШ ГЛУПОСТИ.

fallback