Снимка: БТА
fallback

През последните 2 години България стана по-стабилна и се превърна в по-голям фактор на влияние в ЕС. Това каза председателят на жените в Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак по време на официалното откриване на предизборната кампания на партия ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България, предаде "Фокус".

Ръководството на управляващите се събра в зала "Арена Армеец", а председателят на ЕНП Жозеф Дол във видеообръщение обяви, че разчита на българските избиратели да разрешат на ГЕРБ да продължи да води страната по евроатлантическия път, пише БТА.

"ЕНП-ЖЕНИ проведе общо събрание с делегати от 33 държави. Много от тях бяха тук за пръв път", каза Дорис Пак и допълни, че европейската реч на премиера Борисов е приета с чест и радост.

"Тя беше високо оценена, въпреки че не беше в програмата и ние сме благодарни, че той ни указа тази чест да говори пред нас. Това ме доведе до спонтанното решение да остана в София за това важно събитие, което за пръв път в България жена е номинирана за държавен глава – Цецка Цачева, това е невероятно", заяви още Пак.

Тя отбеляза, че българският премиер е почтен посредник и надежден сподвижник на канцлера Ангела Меркел.

"В тези тежки времена ЕС се нужда е от солидарно поведение, честност и решителна воля. Това го дължим на децата и внуците си“", каза още тя.

"Добре би било за България и за ЕС, ако един президент като Цецка Цачева указва съдействие на премиера Борисов", допълни Пак.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Стабилно

преди 7 години

мизерна и умираща

64

Анонимен

преди 7 години

ТАЗИ ДОРИС ЯКО СЕ Е РАЗГОНИЛА.

63

Мнение

преди 7 години

БСП да си оттегли кандидатите . Нямат шанс.Вече са СДС -2.Край!

fallback