Снимка: Булфото, архив
fallback

БСП обвини управляващите, че с парите на българските данъкоплатци ще издържат бежанци, които ще бъдат заселвани в общини с лошо демографско състояние.

Социалистите видяха признание от страна на МВР шефът Румяна Бъчварова, че част от милионите, които ни отпусна на ЕК за мигрантите, ще бъдат похарчени именно за заселването им в страната.

С част от тях щяла да се дострои и оградата на границата, чиято цел е да спира нелегалните.

Oще по темата

"Сега излиза, че България, която не е родина за тези хора, ще се грижи за тях като майка", оплака се Таско Ерменков от БСП.

Той се позова на правителствено постановление от 12 август, в което е посочено, че кметовете на общините предоставят информация колко бежанци могат да заселят.

На тях трябва да им бъде осигурено жилище, детска градина и училище за децата, информация за свободните работни места, личен лекар.

Освен с европейски средства обаче изпълнението на програмата за интеграция на бежанците предвижда и национално финансиране, което за социалистите е неприемливо.

Според Ерменков в България влизат много малко бежанци, а повечето от мигрантите са икономически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 7 години

Жилище, училище, лек - Бъчвароова спомена и работа. Хайде да осигурим това на всички български граждани и после да се грижим за изпадналив беда чужденци. Богатите страни в Европа могат да си го позволят - ългария все още не може да обезпечава такъв стандарт за своите граждани. цинично е да се иска от нас да предоставяе на чужденци това, с което самите ние не раазпоагаме.

53

Анонимен

преди 7 години

Не подхранвайте никакви илюзии! Европа каза ясно и членоразделно - милиолинте ни се дават нее за ограда, а за мигрантите. Започвайте да ги връщате по родните им места - в България няма нито един бежанец според дефиницията на ООН. Европейските дъжави ни ги връщат тихомълком, а ние си играем пиески, защото не можем да си определим ориентацията.

52

Анонимен

преди 7 години

До майка Турция ни чакавърви де!

fallback