Снимка: БТА
fallback

Цецка Цачева си пуска неплатен отпуск като шеф на парламента, след като вчера ГЕРБ официално я издигна за кандидат за президент.

Oще по темата

В рамките на предизборната кампания, която се открива на 6 октомври, тя няма да ръководи заседанията на Народното събрание, обяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Така тя щяла да се концентира в обиколките в страната, които й представят по време на кампанията.

Цветанов днес регистрира двойката на ГЕРБ, която се е запътила към "Дондуков" 2  Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев в Централната избирателна комисия.

В рамките на предизборната кампания функциите на Цачева като шеф на парламента ще поеме зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Цветанов беше категоричен, че не желае да оглавява парламента, защото това би попречило на работата му в структурите на ГЕРБ.

"Официално ще стартираме предизборната кампания на 9-и октомври в зала "Арена Армеец", уточни той.

"Нашите кандидати за президентските избори са най-добрите, ще спечелим изборите", отсече Цветан Цветанов.

Според него няма няма как Цачева да е слаба кандидатура, след като е председател на парламента и то за втори мандат.

"От всички наши опоненти не виждам някой да е бил на такава ръководна позиция в държавното управление, в държавната законодателна дейност. От тази гледна точка смятам, че това е несериозно и някой търси нещо да изважда от контекста и да се прави на забележим. Цецка Цачева има необходимите качества, има богат опит", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

11

преди 7 години

Най-логичното кариерно развитие е след Председател на НС, успешният такъв (каквато е г-жа Цачева), да стане държавен глава! Председателят на НС е обединител, помирител в законотворческия процес! Това е полезен опит за бъдещ държавен глава, който трябва да е именно обединител и помирител! Успех на Цецка Цачева, заслужава да е президент! Няма по-подготвен кандидат от нея!

16

Главок

преди 7 години

В Герб са или професори или главоци,но още няма нито един професор

15

предложение

преди 7 години

Десислава Атанасова е с подходяща,образование и култура за председател на НС 43

fallback