Снимка: Булфото, архив
fallback

Председателят на Демократи за силна България Радан Кънев посреща кандидатурата на ГЕРБ за президентската институция Цецка Цачева със загриженост.

"
Международната криза налага личност, която знае езици, има опит във външната политика, чувства се уверен и независим в кръга на западните ни партньори", смята Кънев.

Oще по темата

И обобщава: "Преди всичко - дясното значи свобода и отговорност. И днес - когато водещата партия предлага кандидат, който не отговаря на нито един критерий за държавен глава - отговорността на десницата и реформаторските сили е тройно по-голяма. И пред десните избиратели, и пред цялата нация".
 
"Разтревожен съм и за отношението към десните избиратели, и за бъдещето на страната. И не само защото доминиращата партия издига на практика ляв кандидат. А най-вече заради опасността да избираме между двама леви кандидати, еднакво безразлични към съдебната реформа, неподготвени за големите проблеми пред външната политика, неспособни да бъдат разумен и силен коректив на властите", анализира Кънев, цитиран от пресцентъра на партията си.

Той е убеден, че националната сигурност изисква независим президент, който да е непримирим към корупцията, готов да предложи конституционни промени, да налага смело вето на лобистки закони и решения, установяващи поредни монополи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 7 години

Какво не и харесвате на Цецка Цачева-хубава красива едра жена,Менда Стоянова и нея я бива тя може да стане председател на НС.

74

Наблюдател

преди 7 години

Кънев да се притеснява за Трайков, какво се е закъхарил за Цачева.

73

Таню

преди 7 години

До ние градимДа, т'ва е ясно чи ний крадим. Ама тая теткa с вид на чистaчка от плевенско школо, айде мерси. Анчето Мейзер на кoфти политическо ниво, обаче... Както казах другаде - и вие сте си прозти, и тя си е простичка, така че любов ше има към националната ***...

fallback