Снимка: архив Булфото
fallback

Логото на предизборната кампания на ГЕРБ вместо да е "Работим за гражданите", да стане "Крадем от гражданите и крадем за себе си". Това предложи лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като обвини управляващите, че вече са посегнали и на храната на децата като допускат фирмите, които снабдяват училищата, да го правят на цени доста над пазарните.

"Това е дъното, не ви стигат далаверите, но и опряхте да крадете от програмите за децата – училищен плод и училищно мляко", обвини тя и цитира данни на социалистите на цени от тържища и тези от фактури на фирми, които доставят плодове, зеленчуци и млечни продукти за учениците.

Според нея ябълките, които се продават на пазара струват по около 98 ст., а в училище се доставят по 4,92 лева.

"Крушите вървят по 3,80 лв. на пазара, но в училищата се доставят на цена от 6 лева. Портокалите струват по 1,10 лв. на пазара, но за учениците вървят по 4,26 лв., морковите струват по 92 стотинки, но за училище са 6 лева за килограм. Кашкавалът струва десетина лева, но в училищата е по 16 лева, сиренето върви по пазара 6 лева, но в училищата се доставя по 12 лева", посочи соцлидерката.

"Кой разреши на тези фирми да доставят на тези цени?", риторично попита Нинова.

Тя използва времето за декларация от името на парламентарната си група, за да разкритикува цялостното управление на коалицията.

"Напоследък цялото обществено внимание е съсредоточено върху провалите във външната политика, която се прави извън страната, а примерът Бойко Борисов не отстоява националните интереси", обвини соцлидерката.

Нинова отново повтори тезата на червените, че подкрепата на кабинета за Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, е решение, взето извън България, заради което БСП инициира процедура по внасянето на вот на недоверие срещу правителството.

Отделно тя смята, че Борисов е спестил информацията, че част от 160–те милиона евро, които ни отпуска ЕК за бежанците, ще бъдат похарчени за проекти за заселване на мигранти в общини с лошо демографско състояние.

"Залисани с тези проблеми забравихме за наболелите проблеми – икономика, образование, бедност и доходи", каза Нинова и добави, че има провал във всички сфери.

Георг Георгиев от ГЕРБ отговори на критиките на лидерката на БСП с обяснението, че с наближаването на изборите опозиията винаги използва този подход на обвинения към властта.

"Това не е нищо ново за БСП, вие родихте модела "КОЙ", постоянно БСП се опитва да превръща една или друга тема в дъвка за собствените си тяснопартийни цели, но напоследък това се случва и с външната политика, което излиза извън пределите на търпимост", обвини от своя страна депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 7 години

ВИЖ КОЙ ГОВОРИ- ГНУСОТИИ- МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, МИЛИАРДЕР ДО МИЛИАРДЕРА- И ТАМ ДО ТЯХ ЗАБЛУДЕНИТЕ БЕДНИ ПЕНСИОНЕРИ И РАБОТНИЦИ, КОИТО БАЧКАТ ЗА ДА СВЪРЖАТ ЕДВА ДВАТА КРАЯ И КАТО НАГРАДА ЧЕ ГИ ИЗБИРАТ- ХОП ВЪВЕЖДАТ ПЛОСЪК ДАНЪК И БАБА ПЕНА ЧИСТАЧКАТА И ВСИЧКИ НА МИН ЗАПЛАТИ НОСЯТ ДЪРЖАВАТА НА БОЛНИТЕ СИ РАМЕНЕ, КАКВО ПРОМЕНИХА В НОВИЯ ЗАКОН ЗА ПЕНСИИТЕ, НАЛИ СА ЛЕВИ- КАЛФИН - АБВ И АЛИ ОСМАН ОТ ДПС- НИЩО.

56

Анонимен

преди 7 години

A Р.ОВЧ. И ГОЦЕ ШЛЕМА КАТО ГЕПАХА ЯКО ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ И ОСТАНАЛИТЕ ОТ БСП СА СЪЩИТЕ КРАДЦИ ВСИЧКИТЕ

55

Анонимен

преди 7 години

БКП-БСП,до 2016 година откраднаха от народа над 800 милиарда лева!

fallback