Снимка: Булфото, архив
fallback

До момента за командировъчни на военните на границата, за резервни части, техника, акумулаторни батерии, автомобилни гуми, горива, масла и специални течности са изразходени от Сухопътните войски и Военната полиция 3, 4  млн. лева, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Ненчев.

По думите му разходите нарастват многократно от това, което е било заложено, и те не са предвидени в бюджета на военното министерство, така че той разчита те да бъдат намерени от други пера.

По предварителни разчети необходимите до края на 2016 г. разходи ще станат 7, 4 млн. лева.

Ненчев припомни решението от заседанието на Европейския съвет в Братислава 108 млн. евро да бъдат отпуснати за нуждите на България, като целта е сумата да достигне 160 млн. евро. 

Министърът посочи, че е водил разговори както с премиера Бойко Борисов, така и с МВР шефът Румяна Бъчварова и е получил уверение, че изразходваните средства от бюджета на МО ще бъдат възстановени и ще бъдат осигурени необходими допълнителни средства още в рамките на тази година.

"Надявам се в кратки срокове да изясним и механизма за предоставяне на тези средства, за да бъдем спокойни за финансовото осигуряване при изпълнението на тези задачи", отбеляза Ненчев.

Той заяви, че със своя заповед ще увеличи командировъчните на военните от 300 на 500 лева още в средата на следващия месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 22: КАКВО ОЗНАЧАВА "ХАЙЛАЗЛЪК"НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ДУМА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК?! ДОСТА ЧЕСТО ЧЕТА ИЗКАЗВАНИЯ НА БЪЛГАРОТУРСКИ ЕЗИК/на кирилица/,КОЙТО Е НАПОЛОВИНА РАЗБИРАЕМ! НЕ СЕ СЪРДЕТЕ,НО ХАОСЪТ НЕ Е МАЛЪК ОТ 14-ти ВЕК ДО СЕГА!ЯВНО КРЪСТЪТ НИ НЕ Е ЛЕК КАТО ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ,ТА И ВЯРАТА ТРЯБВА ДА УСИЛИМ,АКО ИСКАМЕ ДА СЕ СПРАВИМ ДОСТОЙНО,СКЪПИ БЪЛГАРИ!!! ТО САМО ТОВА ДА БЕШЕ ?!И СТИГА С ТЕЗИ БЕЖАНЦИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ,НЕЛЕГАЛНИ И СЪОТВЕТНО ТЕРОРИСТИ И ВСЯКАКВИ ВРАГОВЕ НА ХРИСТИЯНИТЕ!

17

Анонимен

преди 7 години

ВОЕННИТЕ СА НАЙ-БЕЗПОЛЕЗЕН ЕЛЕМЕНТ НА ГРАНИЦАТА.СВИКНАЛИ СА НА ХАЙЛАЗЛЪК И НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА.

16

до бивш ГРАНИЧАР.

преди 7 години

Няма бивши граничари те докрайса си граничари защото могат и знаят но не се допитвоат до тях.Навярно навремето да допуснеш нарушител безнаказано да премине граничната бразда са следвали тежки последици вкл.и затвор Считало се е позор за зеления пагоН. Сега кат наблюдавам по БНТ и медиите как граничните полицаи са потенциални участници в трафика на чужденци и страната се напълни с потенциални джихадисти .Всъщо време МВР ТВЪРДИ ЧЕ НЯМА ОПАСНОСТ ОТ ТЕРОР В бг.

fallback