Снимка: архив, Булфото

"За мен е чест да бъдем заедно тук на този ден. Преди 108 години държавниците ни показаха как трябва да се мисли и работи за България. Те ни завещаха един силен пример". Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, по време на честванията по повод на 108 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от БСП.

Ген. Радев подчерта, че думата независимост означава много и точно сега имаме огромна нужда от нея, нужда от промяна и да се направи решителна крачка напред. "Ние вече започнахме тази крачка в името на настоящето и бъдещето на България, с отговорна позиция и грижа за нашия народ", е казал още ген. Радев. Според него трябва да има независима президентска институция, която да има една единствена зависимост - интересите на България и българския народ.

"Тази институция трябва да обединява и гради партньори и приятели, а не врагове. Имаме нужда да бъдем заедно в тази кауза", категоричен бе кандидатът за президент.

Корнелия Нинова и ген. Радев са участвали в празничното шествие и полагане на цветя на паметника "Майка България" във Велико Търново. На събитието са присъствали и Валентин Ламбев - председател на БСП-Велико Търново, Деница Златева и Весела Лечева - членове на ИБ на БСП, и Мариана Бояджиева - народен представител от "БСП лява България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase