Снимка: Facebook
fallback

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика благодариха на премиера Бойко Борисов за подкрепата и го поканиха на бенефиса си. Те му подариха и възпоменателен медал от Олимпийските игри в Рио заедно с бразилски сувенир.

"Да ви пази, да ви носи здраве и успех", пожела му гимнастичката Християна Тодорова.

Oще по темата

Момичетата, тяхната треньорка и шефката на федерацията Илияна Раева гостуваха на Борисов и му благодариха за подкрепата, грижите и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера. Това стана ясно от съобщение в страницата на Българската федерация по художествена гимнастика във  Facebook.

"Г-н Борисов, Вие пръв през 2010 г. протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплинът към нашите големи постижения! Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт!", каза председателят на федерацията Илиана Раева.

Цветелина Найденова пък си спомни, че премиерът пръв поздравил ансамбъла по телефона, още в залата, при спечелването на първата световна титла в Монтпелие през 2011 г.

Християна Тодорова му благодари за предложението да получат пълна олимпийска премия.

"През цялото време на тези 7 години, нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата! За нас това означава много", каза още момичето.

По време на срещата момичетата разказваха на премиера случки от кариерата си, а той ги запозна със своето работно ежедневие.

"Златните момичета" благодариха и на министър Красен Кралев за неговата подкрепа и съпричастност през последните две години и по време на Олимпийските игри. На срещата присъства и финансовият министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

На 20 г.малките въртиопашки стават пенсионерки - здрави и млади.Нищо чудно, че се друсат и скачат от етажите

18

Анонимен

преди 7 години

Добре де, дават им пенсия, но ако станат треньорки или съдийки дали ще им дават и заплата питам просто. Много ги харесвах тия момичета, много се радвах за медала им, но след игрите в Рио ми станаха някак неприятни с цялото тва натрапване. Тя Демирева взе сребро, те бронз, за нея никой нищо..несправедливо е

17

Анонимен

преди 7 години

Прочетох цялото писмо,после повърнах.Такава тутурутка скоро не му бяха правили на вожда.Живков може само да му завижда от Ада.

fallback