Снимка: БТА

АБВ ще агитира за участие в референдума на Слави Трифонов и за гласуване със "за" и по трите въпроса на допитването, обяви зам.-шефът на партията и кандидат за президент Ивайло Калфин.

"Ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. Ще агитираме активно за участие. Ще подкрепим със "за" и трите въпроса", каза той, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Калфин обясни, че провеждането на референдум у нас е изключително трудно. Според него законът пречи на хората да изразяват мнението си.

"В АБВ сме обсъждали много пъти, че трябва да се създадат условия за по-лесно и оперативно провеждане на референдум. Всяка една такава възможност трябва да се използва", каза кандидатът за държавен глава.

Калфин обясни, че от АБВ имат някои забележки по въпросите, но според него отговорът и на трите трябва да е "за".

"Очевидно е, че политическата система, по начина, по който работи в България, не е в най-доброто си състояние", каза още политикът.

Ивайло Калфин бе категоричен, че въпросите от референдума на Слави са крачка в правилна посока. А те са - Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура; Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите и Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase