Снимка: Bulgaria On Air

Димитър Маринов – Пищова и Радослав Петров – Шишарката се регистрираха за президентските избори. Двамата внесоха в ЦИК 5000 подписа, събрани от поддръжниците им, съобщава Bulgaria On Air чрез репортера Иван Иванов и epоператора Иван Ставрев.

Със скромни амбиции, със скромен антураж и звездно закъснение от 15 минути, кандидат-президентската двойка Митьо Пищова и Радо Шишарката пристигнаха в ЦИК, за да се регистрират за изборите. Вярват, че на първи тур ще спечелят 6%.

"Селата са мойте. Там ще има кебапчета, монтанска музика. Той ще пее, Сашка Васева, Сашо Роман“, казва кандидат-президента Димитър Маринов - Пищова

Пищова и Шишарката ще работят в помощ на пенсионерите, сираците, трудно подвижните хора. В международен план, двойката ще се бори срещу бежанската вълна.

"Какво мислите за Брекзита? Има ли нужда България от единна Европа? Ми мисля, че има нужда от единна Европа и няма вариант по друг начин да се включим в Шенген и да минаваме границите. Ще има ли АЕЦ Белене? Е, това е доста сериозно. Аз скоро бях в Белене, имаше панаир. Хората страшно много се вълнуват и за тях е голямо желание това да се случи“, заявява Шишарката.

Кандидат-президентът Пищова следи кампанията и отвъд океана. Има си дори фаворит.

"Бил Клинтън ще бъде новият американски президент. Защо Димитър Маринов – Пищова да не бъде новия български президент“, категоричен е Пищова.

Ако не стигнат до балотаж, Пищова и Шишарката ще подкрепят кандидат-президентската двойка с най-голям резултат. Очакват това да се случи и с тях, ако стигнат до втори тур.

"От кого ще очаквате подкрепа? Ми от доста хора. От тигрите? Най-вече от тигрите. Тигрите най-много!", убеден Радо е Шишарката.

С анцуг, по подобие на Фидел Кастро и Уго Чавес, Митьо Пищова се регистрира в ЦИК. Въпреки влошеното си здравословно състояние, решил да се впусне в изборите, тъй като Бог му се явил и казал да участва в тях.

Целият репортаж вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase