Снимка: архив, Булфото

"Твърденията, че съм казал, че има 1000 души, подслушвани в продължение на 300 дни са лъжа", каза за "Фокус" бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев във връзка с информацията, че 1000 души са подслушвани в продължение на 300 дни в рамките на разработката "Червеи", което е станало ясно от мотивите на съда за присъдата на подсъдимата по делото Владимира Янева.

Още по темата

"Бях изненадан от това, което вчера прочетох в медиите. Категорично искам да заявя, че твърденията, че аз съм казал, че има подслушвани хора, не отговарят на истината, те са лъжа и може да се провери много лесно", настоя Йовчев.

"Това, което казах в съда беше в присъствието на десетки журналисти, а и много лесно може да се провери като изиска стенограма от съдебното заседание. Всеки адвокат разполага с такава и биха я предоставили на всеки, тя е явна", добави той.

"Наистина не знам на какво се дължат тези внушения, които бяха направени от някои ваши колеги. Но ако има публикувани такива мотиви, които излизат от съдебната система, то наистина, който е допуснал грешка би трябвало да направи необходимото да се коригира и да се извини, защото по този начин ме замеси в една изключително неприятна политическа интрига", коментира още бившият вътрешен министър.

Йовчев заяви, че това е част от някаква поредна политическа интрига и намесването на името му в нея цели да придаде тежест на една иначе абсолютно безумна и несъстоятелна теза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase