Снимка: БТА, архив

Уважаеми опоненти от ГЕРБ, искате състезание, но нямате състезател, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на Националното съвещание на БСП, което започна в зала "6" на НДК.

Ние предлагаме на хората силна двойка, която да върне достойнството на нацията, държавността, уважението към конституцията, да гарантира сигурността на държавата и хората и да бъде алтернатива на статуквото "ГЕРБ", посочи Нинова. България иска промяна, и "БСП лява България" я предлага - двойката Румен Радев и Илияна Йотова, допълни тя, цитирана от БТА.

Още по темата
Заедно заставаме днес като стена зад гърба на ген. Радев, декларира Нинова в отговор на упреци, че столетницата няма кадри и крие кандидатурата на Румен Радев зад инициативен комитет.

Тя заяви, че БСП се обръща към онези 60 процента от хората, които по думите й не харесват сегашния си живот. Към тях се обръщаме и предлагаме алтернатива, първата стъпка към промяната в живота им са президентските избори, след което да има и предсрочни парламентарни, каза лидерът на БСП.

Нинова отправи въпроси към премиера Бойко Борисов, сред които коя партия ще понесе отговорността за президента Росен Плевнелиев и кога ще даде своята оценка за мандата на ГЕРБ в президентската институция. Ако мандатът е успешен, излезте и го кажете, но рискувате много, ако не е - също излезте и го кажете и поемете политическата отговорност, апелира председателят на БСП.

Правителството на Борисов и реформаторите продават настоящето ни, но продадоха и бъдещето ни, заяви още Нинова. 16 милиарда заем е продажба на бъдещето, защото е лесно днес да се правиш на строител назаем от децата ти, те ще връщат тези пари, с които днес правителството помпа самочувствие, майсторлъкът е да направиш собствена икономика, коментира тя.

Искаме българско производство и неговата защита от големите и чуждите монополи, нашите закони вече са в парламента, това е нашата алтернатива в действие, каза Корнелия Нинова. ГЕРБ отричат социалната държава, ние я отстояваме, добави тя.

Искаме суверенна държава и защита на националния интерес, а за нас той е: България член на ЕС, но с позиции и характер да казва "не" когато решенията на ЕС вредят на националния интерес, заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че са били отхвърляни предложенията на БСП в парламента по важни теми като падане на санкциите срещу Русия и защитата на националните граници, както и в областта на образованието и здравеопазването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase