Румяна Бъчварова и Георги Костов. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Един от вариантите е изграждане на фургони и евентуално палаткови лагери". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в Хасково в отговор на въпрос за предстоящите действия, свързани с проблема с бежанците.

"В понеделник ще разпиша заповед за действия за справяне със ситуацията на българо-турската граница. Там са усилията ни в момента. Плановете, с които разполагаме, имат отделни етапи, в които са разписани мерки. Едни от тях са фургони и евентуално палатки. Това ще се обсъжда в групата, която взима решения", уточни Бъчварова.

„Преди 6 месеца има съставен план. Този план е свързан с различните възможни развития на ситуацията, които можем да предвидим като хипотези. Ние знаем при всеки един вариант, за който има индикации че ще се случва, как да действаме. Имаме готовност", обобщи вътрешният министър.

По-ефективна занапред щяла да бъде работата в центровете за мигранти. Новите бежански центрове, за които се оглеждат терени, ще бъдат изградени в пограничните райони и там, където има съответният натиск, уточни главният секретар на МВР Георги Костов. Ако например имало натиск от македонска страна, лагер щял да бъде ситуиран там.

Бъчварова и Костов пристигнаха в Хасково за откриването на състезанието "Пътен полицай на годината 2016". След това те заминаха за Малко Търново. Там според Бъчварова в момента проблемите били най-големи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Меркел обеща помощ

преди 7 години

за опазване на границата ни НО истината е че договорката вероятно е била за приемане на още и още бежанци затова се и строят тези лагери за бежанци.ЗА пореден път правителството и премиера се пердават и се подчиняват на Меркел.Как влизат мигрантите ли? Пропускат ги и ги настаняват.Вместо да пазят границата дават пари за нови и нови мигранти.Някой ще отговори ли ЗАЩО се прави всичко това?Кой ще поеме отговорността?

45

Анонимен

преди 7 години

Какви палатки зимно времеС какво ще ги отопляватТия хора ще се изпоразболеят и ще ги лекувамеОтделно те си носят свои болестиЖерналистите да попитат Москов

44

Nis

преди 7 години

Bankia e udoben pogranichen rayon, Bistrica, Kustendil, Goce Delchev, Vidin, Varna, Russe, Silistra, Sofia, Blagoevgrad, Borino, Park Rossen, Atia, Chernomorec sasto sa udobni pogranichni rayoni...ima prekrasni uslovia za turisti, migranti, infrastruktura, hoteli, kvartiri, cherkvi, djamii, shkoli, universiteti...uchilista Europa s izuchavane na chujdi ezici i professii...

fallback