Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Хората, получавали необезпечени кредити от КТБ, да бъдат проверени за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Това поискаха депутати от РБ и ГЕРБ, които внесоха промени в Закона за досиетата. 

Според предложените текстове на проверка трябва да подлежат и лицата от списъците на синдиците за КТБ. Сред тях трябва да са и тези, извършили прихващания и цесии, обясни един от вносителите Мартин Димитров. 

Колегата му Петър Славов посочи, че има подозрения, че сред хората, източвали КТБ има много, свързани с бившата ДС. Той не изключва те да са същите, отговорни за източване на банките през 1996-1997 година. 

Според Мартин Димитров се наблюдава опит за замитане на темата за КТБ. Затова той и колегите му от така наречената "Група за натиск" обявиха, че ще питат на всеки три месеца какъв е напредъкът по отношение на събираемостта в масата на несъстоятелността. 

"Ще питаме на всеки три месеца, защото има информация, че тази събираемост не се случва по най-добрия начин", каза Димитров. 

Методи Андреев от ГЕРБ се възмути, че въпреки внесено проекторешение за изслушване на главния прокурор в парламента, придвижване на искането няма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Дидион

преди 7 години

Не опит замитане на темата за КТБ, а това си е направо факт. Минаха повече от 2 години след фалита на банката пирамида и въпреки това няма осъдени!

10

Анонимен

преди 7 години

За да затворим тази тема, каква беше в началото уговорката за участие в собствеността на Булгартабак?Според Пеевски Борисов, Доган и Сталийски трябвало да получат бонуси (по 10% собственост от дяла, който беше приватизиран, според схема, публикувана в блога на Мирослав Иванов бел.ред) затова, че разрешават сделката.

9

Анонимен

преди 7 години

Така или иначе преди приватизацията бизнесът на Булгартабак в основни линии беше зависим от този канал и от основния дистрибутор Салам. Сега докъде Пеевски е влязъл навътре, сигурно знаят много хора и службите, и неговата марионетка Венцислав Чолаков, който представляваше всичките му перачници по веригата. Това са всички дружества, които са регистрирани в Дубай и които са използвани за трансфери на парични средства от контрабандната дейност на дружествата на Пеевски.

fallback