Снимка: БТА, архив

Лидерката на ДБГ Меглена Кунева отрече в РБ да има неразбирателство за кандидат-президента. 

Вчера реформаторите издигнаха бившия енергиен министър от първия кабинет на Бойко Борисов Трайчо Трайков. Днес обаче стана ясно, че решението не е единодушно, защото СДС е против.

Още по темата

Сините ще държат на кандидатурата на депутата Гроздан Караджов на заседанието на Изпълнителния съвет на РБ, който трябва на утвърди името на Трайков. 

Кунева също обясни, че партията й не е оттеглила номинацията си - на проф. Велислав Минеков. Тя обаче е категорична, че кандидатът, който събере най-много гласове в Блока, трябва да бъде претендентът на РБ. 

"Трайков събираше повече гласове и е нормално да го подкрепим. Няма втори план в това", каза Кунева. 

Тя обясни и че няма неразбирателство. "Когато има обединение, то може да минава през това някой да отстъпи", каза лидерката на ДБГ.

Кунева поиска и лидерите на партиите в РБ ясно да разграничават кога говорят от името на формацията си и кога - на Блока.

Кунева отрече категорично премиерът Бойко Борисов да е оказал влияние върху избора на кандидат-президент на РБ. Реформаторите обявиха кандидата си вчера след среща при Борисов. След нея бе обявено, че тя е била посветена на управленските приоритети на коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase