Снимка: архив Bulphoto
fallback

БСП стартира политическия сезон с критики към външната политика на ГЕРБ.

"Превърнахте външната политика в куриерска фирма между Анкара и Берлин. Досега имаме едни господари от Брюксел, сега имаме още един началник - от Анкара", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова.   

Тя попита ГЕРБ защо са скрили премиера от изслушване по темата, което по-рано поиска БСП. "Кой сега е лицемер?", обърна се тя към Цветан Цветанов, който по-рано обвини другите партии в лицемерие.   

Oще по темата

Нинова засегна и темата за президентските избори. "Искаме всички партии да дадат оценка на мандата на ГЕРБ и на Росен Плевнелиев", каза тя. Соцлидерката припомни, че БСП вече са я дали и тя е - провал. Нинова призова да започне по-скоро истинската президентска кампания.   

Нинова се обърна и към всички партии и към обществото да формират общ фронт срещу фалшификацията на изборите и обвини ГЕРБ, че са царе в това.   

Лидерката на социалистите обеща, че още утре ще даде на управляващите предложения за промени в редица закони за алтернативно управление на България. Сред тях ще са нови закони за подпомагане на малкия и средния бизнес, за вземанията на работниците, за младежта, възрастните, ветераните и други.

По-рано тази сутрин ГЕРБ отказа да извика лидера си Бойко Борисов в парламента, за да се отчете за посещенията си в Турция и Германия. Искане за това отправи БСП в началото на днешното заседание на парламента.

Социалистите пък настояха, че по-важна тема от националната сигурност няма. Според соцдепутатът Ангел Найденов Анкара използва ситуацията за натиск и рекет на Европа.

"Премиерът Борисов създаде впечатление, че едностранно се ангажира с това и дори, че е курирер", каза Ангел Найденов.

Затова, обяви той, социалистите искали да чуят аргументите му за неговите действия.

ГЕРБ обаче не даде съгласие. Мнозинството гласува против и то на два пъти - след прегласуване. Заради това Ангел Найденов се обърна лично към шефката на парламента да повика примиера за изслушване. Цачева обаче не се ангажира с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Божил

преди 7 години

А партията на Нинова- куриерска служба между София и Москва! Обидно ли ви беше да го чуете? Заслужили сте го- това не е лъжа,а народът го знае от 72 години!

52

Булгартабак?Пеевски?

преди 7 години

А да кажете нещо за "Ало, Ваньо?", или как и защо умря Мишо Бирата? Даже и свински опашки не можахте да му сложите в бързината.Нещо за Калинка да кажете, нещо за подслушването с израелските кетчъри? Нещо за лотовете асфалт, които след първата жега са тип "Дунавски вълни", и се нуждаят от ремонт? Или пък кажете, какъв бе вожда ви, преди да го назначат за "геерал" , както сам казва, и с кого делеше офис в НДК, какъв му бе бизнеса? После разнищете и Пеевски, и КТБ, ако смеете?

51

Анонимен

преди 7 години

До спидиДнес ще минава ли Бойко да обира пощата щот стана обяди по една мазна опашка ше ви удари

fallback