Снимка: архив, Bulphoto
fallback

ГЕРБ отказа да извика лидера си Бойко Борисов в парламента, за да отчете совалките си в Турция и Германия. Искане за това отправи БСП в началото на днешното заседание на парламента. 

"Няма по-важна тема от националната сигурност, бежанската вълна и миграционните процеси", каза соцдепутатът Ангел Найденов. Той призна, че рискът от неконтролируемо нахлуване на бежанци у нас е реален. 

Найденов беше категоричен, че и ЕС е в невъзможност да отговори на този риск. 

Той цитира мнения на специалисти, че Анкара използва ситуацията за натиск и рекет на Европа. "Премиерът Борисов създаде впечатление, че едностранно се ангажира с това и дори, че е курирер", каза Ангел Найденов.

Затова, обяви той, социалистите искали да чуят аргументите му за неговите действия. 

ГЕРБ обаче не даде съгласие. Мнозинството гласува против и то на два пъти - след прегласуване. 

Заради това Ангел Найденов се обърна лично към шефката на парламента да повика примиера за изслушване. Цачева обаче не се ангажира с това. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

gtf

преди 7 години

До Анонимен 29, че кое в гроб е нормално? Събрани мишоци от кол и въже, умствено ощетени, алчни и корумпирани послушни личности.

22

Анонимен

преди 7 години

И ГЕРБ ЗНАЯТ САМО НЕ НЕ НЕ тарикати ейй като дойде 2 октомври пак ще отложат кандидатите . Да обявиш кандидат за президент 30 дни преди изборите си е жива ненормалщина

21

чичо Гошо

преди 7 години

До Анонимен Симеонов ще има да чака някой да гласува за ПФ.Много ревеше срещу Сидеров ,че бил златен пръст,а сега подкрепя ГЕРБ.

fallback