Снимка: Булфото
fallback

От Министерството на туризма искат да се въведат базисни цени за чадър или шезлонг на българските плажове, които да бъдат от 2 до 4 лева. Те трябва да влязат в сила от следващото лято.

Концесионерите обаче не са съгласни с подобни цени и предупреждават, че много от тях ще се откажат от стопанисването на плажните ивици.

Те се аргументират, че приходите им от поддържането на плажовете са само два месеца, а те се грижат за тях целогодишно.

"Наемателят и концесионерът пък е задължен да пуска безпрепятствено всички останали, които не заплащат нищо, а реално ползват безплатно медицински услуги, спасителни услуги", обясни концесионерът Николай Недков пред Нова тв.

Чадър и шезлонг не може да струват колкото нощувка, категорични са обаче от ведомството на Ангелкова. От министерството са готови да променят равнопоставеността между платена и свободна зона на някои от плажовете и да бъдат сложени повече чадъри за сметка на цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Remont

преди 7 години

Има и друго концесиите за плажовете са около 50-80к ...трябва да ги избиеш за Юли и Август. Да започнат първо с намаляне на концесиите,а после да изискват останалото. Тук не е Гърция нито Турция...сезона е много кратък и не са толкова платежоспособни нито БГ нито чужденците. Не съдете само чадъраджиите....мислете от начало както започва всичко.

26

Бате Рашо

преди 7 години

До Xp:Къде си ял друже салата за 4 лева по морето, след като един таратор наСлънчака удари . . . 6 лева.За това юни месец ходих в Дидим със самолет в ПЕТ звезден хотел със 7нощувки за 850 лева.Там бях във затворен комплекс с големината на наш малък град осеян с дискотеки, кафе-сладкарници, барчета и плажоборудван с всичко необходимо, където нищо не се плащаше . . .!?Така че съм съгласен и за в бъдеще да пълня гушата на EРДОГАН,отколкото на нашенските мутри по морето . . .

25

Анонимен

преди 7 години

Абе те да не купуват всяка година чадъри че реват как не могат да ги изплатят

fallback