Снимка: архив, Булфото
fallback

"Резултатът от президентските избори е предизвестен. Стеснявайки времето на кампанията, практически не се дава възможност за провал на изборите. Кандидатът на ГЕРБ, вероятно подкрепен от Реформаторския блок1 ще спечели", обяви бившият премиер Иван Костов.

По думите му отлагането на номинациите е добър политически ход за управляващите, но не и за опозицията.

"Бъдещият президент трябва да бъди европеец и атлантик", категоричен бе Иван Костов.

Бившият тъмносин лидер коментира и ситуацията в съседна Турция.

Oще по темата

"Това, което става там, практически е налагане на една агресивна, авторитарна форма на управление, която не крие амбициите си да изнене своя труски политически ислям в съседните страни. Последно доказателство за това беше присъствието на български политици и духовници на мероприятията на партията, която прави тези неща в Турция", заяви още Иван Костов и допълни, че всеки сам решава би ли се страхувал от тази страна, чиято политика е катастрофирала и носи големи рискове, тъй като "използва всякакви средства и рекетира ЕС".

Костов коментира и предаването на Бююк на Турция като заяви, че ако зависеше от него, той не би действал на ръба на закона. По думите му, такива жестове не дават желания резултат.

Според него е настанало "време разделно" и България трябва да вземе страна. Рисковано е да води своя отделна политика. По думите му, който "не зачита човешките права е враг" и нарече престъпно оправданието за религиозност, което дава право на някой да малтретира жени и да кара деца да раждат.

Костов определи Ердоган като по-непредсказуем от Путин: "Видяхме го уплашен след пуча и след това много агресивен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Магдалена Марино

преди 7 години

Пак манипулации от страна на ЦИК само така ще спечелят гадове не пускат кокала и това нас прасетата ни яли не ги е срам

75

ШДШ

преди 7 години

Пристъпник, крадец и унищожител на България- мръсникл

74

ognyanz

преди 7 години

Не знае кой ще е кандидат на ГЕРБ, но знае, че ще спечели. Дали? Костов така разправяше навремето и за Петър Стоянов, но той се провали безславно като кандидидат за втори мандат.

fallback