Снимка: Булфото, архив
fallback

Руският президент Владимир Путин иска да бъде новият император, а турският държавен глава Реджеп Тайп Ердоган - новият султан. Това са двама авторитарни лидери, които искат да върнат влиянието на страните си, смята депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Oще по темата

Според него на съюза Русия – Турция трябва да се гледа стратегически, защото може да се използва от Москва за натиск върху Европа.

"Ердоган може да е авторитарен, но не е глупав – най-големият коз на Турция са бежанците и Ердоган никога няма да си позволи да го използва, освен ако обстоятелствата не го налагат", предупреди Андреев пред bTV.

"Ако покажем, че се поддаваме на натиск, той ще продължи. Ние сме суверенна държава с върховенство на закона, част от НАТО и ЕС - това са трите константи, с които трябва да се съобразим. Ние можем да бъдем печеливши, ако познаваме много добре историята си: цар Борис III не даде българските евреи, а беше притиснат от двама диктатори -от Сталин и от Хитлер", каза още Андреев.

"Не е целта да решим бързо проблема. България е суверенна държава, а сега Ердоган е разбрал друго", коментира той случая с предаването на издирвания от Анкара Абдулах Бююк, сочен за финансист на организацията на Фетхуллах Гюлен, когото пък турския президент обвини за опита за преврата.

"Неприятното е, че премиерът решава такива казуси, а трябва да има институции. Не казвам, че Бойко Борисов е постъпил грешно, а начинът, по който това е направено, не е добър", посочи Андреев.

Депутатът коментира и предстоящото обявяване на кандидатпрезидентската двойка на левицата.

"В левицата да се изяснят кой им е президентът, защото има кандидат на ръководството и на масите. Явно на Георги Първанов и на Корнелия Нинова, когато бяха в Русия, са им казали кой да им е президентът", категоричен бе той.

По думите му Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 113 я си трай в колхоза бе руски циганнино Дедоти освен да копа ряпа за поместчика си друго не е правил

85

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 112Ако те докопам, дали ще намериш сили да позвъниш на 112? Дядо ми е бил мъж, има немски орден, заповедта е подписана от генерал-фелдмаршал Мантойфел и два български ордена за храброст. Учил е в Германия и освен бляскавия немски е усвоил ... бирата, заради което Черноземски си е изял боя. Германофил, но и ляв земеделец, заради което през 1923 са го хвърлили в шлепа, но видинлиите са събрали много пари и шлепът не е бил потопен. А ти си обикновен по/мияр, ниска проба, с лаjNян език

84

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 110 дядоти най вероятно е свършил с *** в жопата червеноо руско лекее освен ако не са го заклали леко

fallback