Снимка: Булфото, архив

Полицейското присъствие в ромските махали да бъде постоянно, поиска съпредседателят на Патриотичния фронт /ПФ/ Красимир Каракачанов.

Още по темата

Повод за предложението му са размириците в ромския квартал в Кюстендил, при които се намеси полиция.

Каракачанов предлага още на местата с ромско население да има постоянен контрол по подобие на новите контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната, които ще се изграждат срещу имигранти.

"Ако България продължава да допуска циганското население да се чувства над закона, съвсем скоро размирици като тази в Кюстендил ще ни се виждат като детска игра", коментира Каракачанов.

Той смятат, че трябва да се започне със спешни мерки за справяне с "циганската престъпност" - промени в Наказателния кодекс и в социалната политика към тази общност.

Част от мерките, по думите на Каракачанов, са промяна в социалната политика по отношение на социални и детски придобивки, в здравеопазването - "проверка на цели гета, които са инвалидизирани поради астма или епилепсия".

Необходимо е задължително образование и обвързването му с получаването на социални помощи, премахване на т. нар. малозначително престъпление и създаване на дежурни съдилища, които да произнасят присъда за подобни престъпления веднага след ареста, посочва още Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase