Снимка: Колаж: Dnes.bg
fallback

БСП се разтресе от предизборен скандал, в главните роли на който са актьорът-любимец Стефан Данаилов и набиращата все повече популярност Мая Манолова.

Двамата влязоха в задочна схватка, разменяйки си неприятни реплики през медиите.

Всичко излезе на бял свят от интервю с Ламбо за "Епицентър", изпратено до медиите от пресцентъра на БСП. В него емблемата на партията разкрива, че Мая Манолова иска да бъде червеният кандидат за президент и това може да разцепи партията. Групичка около Бриго Аспарухов и Юрий Асланов пък я подкрепяла и атакувала "безпочвено" Корнелия Нинова.

Oще по темата

"Ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент! Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая", казва Ламбо.

От думите му става ясно, че и Изпълнителното бюро, и Националният съвет на БСП са разделени по въпроса за номинациите. Стефан Данаилов отправя упреци и към Сергей Станишев, че подкрепя Манолова и вероятно иска да се върне начело на партията.

"Моето подозрение е, че може би той мечтае да се върне на същия пост. Няма да стане! Партията има вече друго отношение към него. Съжалявам, приятел, но не мога да не го кажа – времето ти мина! Какво друго може да бъде желанието ти да подкрепяш Мая?", обръща се Ламбо задочно и към Станишев, с когото доскоро бяха неразделен екип.

Актьорът признава, че най го заболяло от SMS на Манолова, който той нарича "гнусен". В него тя пишела: "Престани да ме заливаш с помия!"

"Много ме заболя! Защото, ако аз си отворя устата за нея, може да стане страшно! Но аз не съм такъв човек, аз съм кавалер. Но искам да кажа ясно – Мая Манолова няма качества за такъв висок пост в държавата! Знам какво е да си повярваш, да полетиш, но съм видял много такива летящи образи, които са падали много тежко", казва още Ламбо.

Днес Мая Манолова му отговори през профила си в социалната мрежа Facebook. Там тя помести снимка от телефона си с пълния текст на съобщението си до Ламбо.

"Това е пълният текст на SMS-а, който изпратих на г-н Данаилов след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица", обяснява тя и помества текста: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството".

"Не смятам, че този SMS е "гнусен", по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП", пише още Манолова и допълва: "Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации! Но очевидно, ръководството мисли друго!".

Мая Манолова завършва с това, че няма да позволи името й да се замесва в партийни интриги.

"Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

ognyanz

преди 7 години

До Анонимен 134: Кой се е събудил с по стотина заводи и предприятия, откъде ги съчиняваш такива фантазии. Напиши името на един герой на прехода, който е получил сто "заводи и предприятия". И си оправи малко правописа, не е необходимо като си *** да демонстрираш и неграмотност.

118

Анонимен

преди 7 години

ДА ДРУГАРЕ, ИМА СОЦИАЛИЗЪМ- ВИЖТЕ ЕВРОПА- ДАНЪК ЗА ВИСОКИ ДОХОДИ ДО 70%, НИСКИ ДОХОДИ- НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ И ОБЩИНИТЕ ПОЕМАТ РЕЖИЙНИТЕ- НАЧИ МАРКСИЗМА ПОБЕДИ ДРУГАРЕ- НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ, НА ВСЕКИ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, Я ДА ВИДИМ КАК Е ТУК- ШЕПА ВЕРНИ СИНОВЕ НА ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ СЕ СЪБУДИХА С ПО СТОТИНА ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЧЕ КАТО СЕ ЗАПОЧНА ЕДНА ЛИКВИДАЦИЯ И ФАЛИТИ, ТА СЕГА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ С ЛЕГЕНДА- ПРОДАДОХ СТАДОТО НА ТАТИ СЕ БОРИ ЗА СОЦИАЛНИ ПРАВА И РАВЕНСТВО.

117

seira

преди 7 години

До Анонимен 127:ПРАВ СТЕ!КАУЗАТА Е ЕДНА:138 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!

fallback