Снимка: архив, Булфото

Българите смятат, че мафията има държава и тя е България. Това е така, според Румяна Бъчварова, защото процесът на изграждане на доверие е трудно, а това се е случвало толкова дълго време, че дори, когато ситуацията е различна, е сложно да се повярва.

Още по темата

Министърът на вътрешните работи коментира пред БНТ и кризата с бежанците. Според нея, най-големият проблем на Европа е феноменът, при който хората, израснали в една държава се настройват толкова радикално срещу нея.

Що се отнася до случващото се с миграционния поток у нас, тя увери, че страната ни прави всичко необходимо, което е възможно. „Следваме правилата и сме достатъчно строги и към нас самите.” Каза Румяна Бъчварова и с това припомни новината за задържаните полицаи за каналджийство.

Според нея, антитерористичният закон е полезен, защото дава възможност преди да се е случило каквото и да е да знаем как да реагираме в стресова ситуация.

Що се отнася за подслушванията, вътрешният министър отговори, че разбира страховете на българските граждани, но  законът е направен така, че да ограничи възможността за злоупотреба.

„Не можем без тези мерки да се справим с един такъв проблем”, уточни все пак Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase