Мая Манолова. Снимка: архив, Булфото
fallback

АБВ призова Мая Манолова да подаде оставка като омбудсман, ако реши да се кандидатира за президент.  

"Позицията на омбудсмана е деполитизирана, също както военните и полицаите", каза Ивайло Калфин. Според него нямало как националният защитник да агитира по време на отпуска си, както правят министрите.  

"Ако иска да се впусне в тази битка, трябва да подаде оставка", категоричен бе Калфин.  

АБВ може да се откаже от кандидатурите на Георги Първанов и Ивайло Калфин за президент, ако по време на левите преговори се стигне до обща позиция лидери да не бъдат номинирани в битката. Това стана ясно още от думите на самия Калфин.

Oще по темата

Той и Първанов бяха издигнати във вторник от АБВ. Днес бившият вицепремиер обясни, че кандидатурите са резултат от номинациите в партиите - "така, както БСП казва непрекъснато кои са любимите им претенденти".  

От АБВ отново обясниха, че не приемат предварителните условия, нито пък абдикацията на Корнелия Нинова от битката.  

Партията на Георги Първанов съобщи, че очаква втория кръг преговори с БСП за обща лява кандидатура за президент.  

Румен Петков съобщи, че в централата е получена покана от "Позитано" 20 за среща на 3 август по темата. Той обаче я нарече "призовка" и разкритикува подхода на бившите си съпартийци.  

"Най-нормалното е да вдигнеш телефона и да кажеш удобно ли ви е на трети, а не ние тук да висим цял ден и да чакаме ще звънне ли някой", възмути се Петков.  

Въпреки това АБВ обявиха, че най-вероятно ще отидат на срещата, защото гледат с очакване на преговорите. "За да се получи нещо общо, трябва да има принос на всички страни. За нас е важен крайният резултат", каза Калфин и припомни, че в момента ГЕРБ държат всички власти.  

От АБВ съобщиха, че са внесли проекторешение в парламента, в което настояват до края на октомври премиерът да бъде изслушан по темата за търговското споразумение между ЕС и Канада. Формацията настоява и правителството да не подкрепя временно влизането в сила на споразумението.  

АБВ коментираха и международната заплаха и терористичните нападения в Европа. Румен Петков отбеляза липсата на активност по темата от страна на президента Росен Плевнелиев. Той допълни, че едва сега е оценил държавния глава, защото е разбрал, че той може и да мълчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Бенев

преди 7 години

До Манoлова - жалка : Бая ви треперят гащите от Манолова и Нинова ,та затова ги плюете като каруцари. Като нищо ще спечелят президентското място и то не само за един мандат. Ще има да се мятате на сън в леглото ,както беше при Първанов. Страх лозе пази.

9

Анонимен

преди 7 години

Извинявайте, но Мая си е абсолютно подходяща за президент. На този пост, вече по конституция тя ще продължи да прави това, което умее да прави най-добре - НИЩО !

8

Анонимен

преди 7 години

Бу !

fallback