Снимка: Булфото, архив
fallback

Полша ни върна първите две ремонтирани двигатели за самолетите МиГ-29. Това е станало на 8 юли с полет на Военновъздушните сили.

Oще по темата

Двигателите са доставени в авиобаза "Граф Игнатиево", става ясно от писмен отговор на военния министър Николай Ненчев на въпрос на Ангел Найденов от БСП.

Освен това полската страна е приключела ремонта и на вторите два двигателя като информацията за това е получена в Министерство на отбраната на 15 юли и предстои и те да бъдат върнати у нас.

Ненчев уточнява, че вече е започнал и ремонтът на последните два двигателя, който съгласно споразумението между двете страни трябва да приключи в края на годината.

Министърът припомня още, че на 29 декември 2015 г. на авиобаза "Граф Игнатиев" са били доставени два полски двигателя за изтребителите МиГ-29, които са за временно ползване, за период от 200 летателни часа или две години, което настъпи първо.

Ремонтът на шестте двигателя на руските МиГ-29, които са на въоръжение в българската армия, в Полша струва малко над 6 млн. евро.

Руският производител на изтребителите заплаши, че ще заведе дело срещу България заради ремонта на двигателите в Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Летящия сокол

преди 7 години

До Krom Да Кроме дори португалските ще отидат в Щатите и ще станат с най-съвременния блок(последен) и ако някоя бройка не става ще ни дадат от техния резерв в Калифорния. Самолета е познат на нашите летци, включително и на Радев. Напрактика е като втора ръка телефон на Ябълката. Те нови не продават, ама за сметка на това продават здраво. Всички искаме нови Грипени, но държавата няма пари за тях.

94

Krom

преди 7 години

До Анонимен 95 - ще закупиш нови? Нови щайги 8 ръка F-16? От трън та на глог. Апропо, ако карахте Мерцедес, бихте ли си ремонтирали двигателя в Румъния за по евтино? Така, за разговора ...

93

Анонимен

преди 7 години

Докъде се докарахме ...Не е истина просто - поляците, известни като едни от най-мързеливите и най-некадърните технически в Европа да ремонтират руски двигатели, при това на тройна цена.Дано никой от пилотите ни не загине, въпреки че дори това да се случи Присадената коса пак ще излезе с някоя лъжа и материалът ще клъвне.Докъде се докарахме ... земеделец трудовак да е Военен министър.Генерал Джуров се върти в гроба ...

fallback