Снимка: Reuters, архив
fallback

На бъдещата шефка на КНФ Карина Караиванова, която чака утре парламентът да я избере за председател на регулатора, вече й се наложи за опровергава слухове за себе си.

Повод за това станаха публикации, в който се твърди, че тя е взела 300 000 лева от КТБ.

Караиванова обаче прати писмо до шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, за да изчисти името си като обясни, че всъщност въпросната сума е била платена на дружествата ЧЕЗ и Енерго – Про, в който съпругът й Бранислав Ганозов имал акции.

Парите били дадени от КТБ за изразходван ток от фалиралата банка от централата й в София и клоновете й в страната, обясни Стоянова от името на Караиванова.

Оказало се също, че след това Ганозов продал акциите си в двете дружества, което пък било надлежно отразено от Караиванова в подадената от нея декларация пред Сметната палата.

"Декларирам, че нито аз, нито съпругът ми сме притежавали акции или облигации на КТБ, не сме имали депозити или кредити и не сме получавали никакви парични суми от въпросната банка", уверява в заключение Караиванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Галя

преди 7 години

Е не е нещо ново, което не го бяхме виждали до сега. Просто поредният опит да бъде дискредитиран някой преди да поеме висок пост. Единственият, който има лична облага от това е само Цветан Василев. Явно го е страх, че новият шеф на КФН може да се разрови и да открие какви далавери е правил Василев там и с кои хора. Аз друго обяснение за тази атака нямам. Докато Василев е на свобода ще виждаме доста често подобни кални бомби срещу един или друг политики или заемащ висок пост в държавата.

10

Авиос

преди 7 години

Не знам защо продължават да се занимават с разни слухове и тяхното опровергаване. Казуса с КТБ все още си виси някъде из пространството без да има виновни за тази нагла кражба. Дори Цветан Василев все още не е екстрадиран от Сърбия!

9

Анонимен

преди 7 години

ГОСПОЖО КАМЕЛИЯ ЦВЕТАНОВА, ИСПОЛЗАТЕ ПОГРЕШНО И КРАТКОТО - "Й".

fallback