Снимка: Булфото, архив
fallback

Внесена поправка в Изборния кодекс прави нов опит да спре вота от Турция на изборите у нас.

Независимият депутат Велизар Енчев е внесъл изменение, с което предлага в страни, в които има въведено военно или извънредно положение към момента на обявяване на датата на изборите у нас, да не се допуска образуване на избирателни секции. 

С последните промени в Изборния кодекс по отношение на броя на секциите за гласуване в чужбина депутатите вече ограничиха секциите до 35 - навсякъде, където има най-малко 60 заявления. 

Поправката на Енчев идва ден след като и от ВМРО поискаха в Турция да не се разкриват секции за предстоящите избори. 

Мотивът на воеводите бе, че настоящото положение в югоизточната ни съседка е изключително тревожно и в такава обстановка не може да се гарантира честността на вота и законосъобразността на изборния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

До меМераклиите за гласуване да си се приберат в България ,да живеят в България,да работят в и за България......!

20

Анонимен

преди 7 години

Многи хубаво предложение. Дано религиозно анти-българската престъпноциганска организация ДПС да спре да съществува, защото тя от това съществува. Защо българските турци ицигани всички под строй гласуват за тях. Да не би нещо да са видели, освен кюфтета на изборите. Гласуват само защото са мюсюлмани и защото дълбоко в себе си презират българите и християните. Това религиозното ксенофобство на исляма. Да не ни пробутват тореластко либерастки доктрини за обич между хората, расите и религийте.

19

1

преди 7 години

Приема се.

fallback