Снимка: Булфото, архив
fallback

На изборите за президент да не се разкриват избирателни секции в Турция, искат от ВМРО.

Настоящото положение в югоизточната ни съседка е изключително тревожно и в такава обстановка не може да се гарантира честността на вота и законосъобразността на изборния процес, смятат воеводите.

Oще по темата

Ако досега изборите за български представители в Турция бяха опорочавани, манипулирани и фалшифицирани, то какво да очакваме в момент, когато в тази държава е въведено извънредно положение, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията.

От партията настояват пред външния министър Даниел Митов и министерството на външните работи, което организира българските избори в чужбина, на предстоящите избори за президент на България да не се разкриват избирателни секции на територията на Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ

преди 7 години

До razgradski popЕй амуджа да си налягате парцалите да не заминете на втора и последна екскурзия.Мръзосветник такъв!

22

Анонимен

преди 7 години

До razgradski popЗащо пък не! Защо трябва България да харчи бюджетни средства да прави в чужбина български избирателни секции. Искат да гласуват - да заповядат в родината, тъкмо ще я видят, нали я обичат, а и достатъчно са се напечелили. Че то без да си идвал сума години лесно даваш акъл задочно - "мъдри" оценки по мрежите, по Дойче веле, по Дейли туй-онуй, че трябвало "да се работи", че българите само "мрънкали", а били "щастливи", ама корумпирани и мързеливи. Ами елате тук, бе, дайте пример

21

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 23Изобщо не трябва да има двойно гражданство! Не може хора, изоставили Родината си, за по-сладък живот, не идвали в нея десетки години, да решават с гласа си съдбата на постоянно живеещите, които изпитват несгоди и радости, поддържат държавата с труда си, осигуряват съществуването и. Двойното гражданство е дискриминация към тях. Или си български гражданин или не. Имуществените права да се запазят, но политически - да имат да взимат. Резерви за постове не се приемат! Наситихме се!

fallback