Снимка: Булфото, архив
fallback

Превратът в Турция е неуспешен и вече е приключил, каза за Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Ердоган ще се възползва от ситуацията, за да наложи още по-тежка диктатура и по-тежка политическа разправа", смята Джамбазки.

По думите му Турция ще продължи по път, който не е добър за България. "България няма интерес от диктатор ислямист на своята на граница. Ердоган десетилетия гради диктаторски режим. Избива собствения си народ, води гражданска война.", заяви евродепутатът.

Според него Ердоган ще търси други външни врагове, за да подкрепи личния си диктаторски режим.

"България трябва да засили мерките за сигурност в посока укрепване на южната ни граница. Турция ще бъде все по- малка част от северноатлантическите ценностите. След този неуспешен опит за преврат, репресиите ще бъдат още по-големи. Ще се върви в посока на ислямизация на армията, а тя е една от най-силните по северноатлантическия договор", коментира Джамбазки.

По думите му ако в Турция продължи гражданската война, е възможно турските граждани да търсят нови пътища и спасение. Джамбазки каза, че ако има нови избори, Ердоган ще ги спечели на 110%.

"Превратът е неуспешен, защото няма подкрепа от голяма част от населението. Главнокомандващият на армията на преврата се разграничи от тях", каза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

пижо

преди 7 години

вместо да коментираш неща дето не разбираш,по-добре бегай у македонията,оти там те чекат да си отслужиш казармата

28

razbirach(bilirkisi)

преди 7 години

nishto ne e viarno deto e kazal toa djsmbazkitrckiat narod ne e tolkova prost kolkoto negoi grugo.... Toa ot kade vzima informatsia za da komentira ....?Ot djurnalistkata na bnt-nihal yaldz li?-koiato edvam govori turski

27

Наблюдател

преди 7 години

България трябва рязко да увеличи отбранителната си способност и да не разчита на други да свършат таз работа. НАТО е крайно несериозна организация. На нея неможе да се разчита! Да припомним - 40 год.вече Турция окупира Кипър,a Алианса абсолютно нищо не е направил до сега по "?"-а за таз 100% агресия! Турция е трябвало незабавно да бъде изключена но както е видно нищо подобно не се е случило! Нито санкции, нито нищо,a иначе веднага скочи за Крим!

fallback