Архив: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не се уплаши от предизвикателството на премиера Бойко Борисов, който призова в надпреварата за президент да се включат партийните лидери.

Още по темата

"Г- Борисов, давам Ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България. Ако го направите свиквам национален съвет на БСП, искам номинацията на партията за моето име, ще Ви дам тази битка и ще разговаряме в нощта на изборите в НДК кой кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и Ви е страх", постави му тя ултиматум пред медиите.

Ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта, обяви премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се обърна с призив към политическите партии относно предстоящите президентски избори.

"Искам да запитам колегите от другите политически партии – ако приемем, че президентската институция е толкова важна и са важни тези избори, защо лидерите не се кандидатират? Аз, когато трябваше да съм мажоритарен кандидат, съм се явявал, срещу който и да е. Аз не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем в държавата", каза Борисов и предизвика новия лидер на БСП Корнелия Нинова да се кандидатира за президент, а от Реформаторския блок това да направи Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase