Снимка: БТА
fallback

Профилът на кандидата на Реформаторския блок /РБ/ за президент е отдавна известен и е оповестен многократно, а името също ще стане известно. Това заяви днес пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Споделянето на слухове, на намерения не е най-доброто и така може "да изгорим кандидат", както за съжаление се случи с президента Росен Плевнелиев. Това не е коректно, отбеляза Кунева.

Oще по темата

На въпрос, че премиерът Бойко Борисов е призовал за лидерска битка на президентските избори и политическите лидери да не бягат от отговорност и да се кандидатират за президент и дали Реформаторският блок се крие зад граждански кандидатури, вицепремиерът Кунева отговори, че гражданската кандидатура е една от възможностите, които партии или група от партии могат да изберат.

Тя посочи, че е важно президентът да има силна власт, да знае накъде води страната, защото властта, както е описана в Конституцията, "в ръцете на президента" е власт, която е свързана преди всичко със задаване на посоката.

"Затова ни трябва човек с ясна визия, той може да бъде с повече граждански профил, но нека да не остане никаква съмнение, че когато е издигнат такъв тип кандидат от РБ, той ще бъде кандидат на Блока", заяви Меглена Кунева, цитирана от БТА.

Вицепремиерът каза, че издигането на кандидати за президент става по два начина - през партия, какъвто ще бъде кандидатът на РБ, или през Инициативен комитет. Меглена Кунева коментира темата преди участието си във форума "Е-образование за ИТ-бизнеса в София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен 2

преди 7 години

Тази жена много ми е изкуствена и антипатична.

12

Анонимен

преди 7 години

***..taya kade zatvori Kozlodui. .sega ima I prezident....SRAM SRAM SRAM. ...

11

Анонимен

преди 7 години

Рада д......та..........

fallback