Снимка: Facebook
fallback

Ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Искам да запитам колегите от другите политически партии – ако приемем, че президентската институция е толкова важна и са важни тези избори, защо лидерите не се кандидатират? Аз, когато трябваше да съм мажоритарен кандидат, съм се явявал, срещу който и да е. Аз не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем в държавата", каза Борисов и предизвика новия лидер на БСП Корнелия Нинова да се кандидатира за президент, а от Реформаторския блок това да направи Радан Кънев.

Oще по темата

Премиерът още веднъж заяви, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през септември. Той отбеляза, че полът на кандидата няма никакво значение: "Ако има качества, може да е мъж, може да е жена и това не е най-важното".

Борисов напомни, че след избирането на новия президент, той става независим и човекът, който ще заеме поста трябва да бъде много отговорен човек.

По думите му партиите не трябва да дезертират от отговорността за кандидатите, които предлагат.

Премиерът изненада и с изказването си, че "може би ще има някоя и друга рокада в кабинета".

"Първо ще я научи мнозинството, после ще я научите вие. Ако бях в предишния мандат, когато ГЕРБ управляваше сам, щях да ви кажа веднага. Сега имам партньори – Реформатори, Патриоти", уточни Борисов пред bTV.

"Ще разговарям с тях, ще кажа какви намерения имам за оптимизиране на работата и ако са ок, тогава ще го обявя, ако не са съгласни остава сегашното положение", посочи още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

анонимен

преди 7 години

БОЙКО ПИТАЙ ПЬРВО ПАТРИОТИТЕ И ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙ---ТЕ НЕ ИСКАТ ПРЕДСРО4НИ ИЗБОРИ---РАЗБИРАЕМО ЗАЩО КАКТО НЕ ПРЕДЛАГАТ ДОРИ И РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРИГСИТ----ЗА ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС

141

маке

преди 7 години

боко,*** е по-голем пич от теб

140

Щирлиц

преди 7 години

На кого ни оставяш,бащице?Ц,ц,къде сега ще се намери такъв капацитет,ужас нЕкакъв се очертава...

fallback