Снимка: архив, БулФото
fallback

Депутатът Александър Методиев, известен и като Бат Сали, твърди, че полицаите са го спрели, защото е... "мургав".

Той обяви, че получил сигнали от други водачи, че полицаите спирали водачи "с по-тъмен цвят" безпричинно.

Същевременно депутатът твърди, че полицаите не са имали обозначителни знаци и не са се представили пред него.

Oще по темата

Методиев се отказа сам днес от имунитета си, който бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров за хулиганство и възпрепятстване на орган на власт при изпълнение на задълженията му.

От думите му стана ясно, че не е разбрал, че е бил спрян. Според прокуратурата той е изпреварил три пъти в забранен участък. После се намесил, когато полицаите искали да съставят акт на лице от спрян бус за липса на лична карта. Полицаите имали всички обозначителни знаци, тъй като се провеждала акция.

"Аз не съм се върнал, а съм отишъл, имах сигнали по телефона от няколко водачи на моторни превозни средства, включително водача на буса, в който са се возили част от футболистите. Като народен представител съм длъжен при такива сигнали да оказвам пълното съдействие на хората, които ги подават", настоя той пред bTV.

На място депутатът установил, че "вероятно тези сигнали са били основателни".

"Депутатската карта не я размахвах, а се представих с нея, защото очаквах те да направят същото", твърди той.

Методиев призна, че е искал информация от полицаите, които обаче нарече "мними служители".

Той показа пред камерата депутатската си карта, на гърба на която пише, че държавните и местни органи са длъжни да оказват съдействие на народния представител и да му предоставят при поискване сведения и документи във връзка с изпълнение на правомощията му.

"Ако това е превишаване на моите правомощия... Изисках не отчет, а информация по какъв начин се спират само мургави водачи на превозни средства и каква дейност са извършили до момента. Имам това право като народен представител", настоя депутатът.

Методиев казал, че "ще се видят цивилни", защото предполагал, че не са служители на МВР.  "Аз не съм този, който уволнява и назначава", коментира той.

Депутатът звънял на началника на полицията, защото... били съседи на една и съща улица.

"Обадих се на г-н Попов, но ние си говорим на малки имена, защото сме приятели, градски, съседи", коментира той.

"Ако това е чувство за безнаказаност и съм си превишил правата, няма никакъв проблем, аз затова съм си дал имунитета, съгласието, да бъде образувано досъдебно производсво срещу мен. Ще окажа пълно съдействие на разследващите органи, за да се изясни този случай", обеща Методиев.

"Това, че съм народен представител и защитавам интересите и правата на моя цигански етнос, не значи, че аз съм превишил своите права", настоя обаче той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

поздравления

преди 7 години

Тези полицаи са за награда за смелостта си и отговорността си. Много малко от тях биха устояли на тая напаст облечена във власт. Това в България може да се случи 1 на 100000...

49

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Заедно с Кирил Рашков са за пандиза."И там ще живеят на наш гръб... само трудов лагер за тия

48

Анонимен

преди 7 години

Заедно с Кирил Рашков са за пандиза.

fallback