Снимка: Булфото, архив
fallback

Въпреки че както обясни решенията на съда не се коментира, а се изпълняват, депутатът от "Атака" Магдалена Ташева не се скри задоволството си от отказа на СГС да регистрира ДОСТ като партия.

Oще по темата

"Атака" винаги ясно и недвусмислено е било срещу този генномодицфициран продукт на Анкара, това е исмялистка партия", коментира тя.

Според нея не е случайно, че лидерът на ДОСТ Лютви Местан, след като беше изключен от ДПС, потърси закрила в посолството на Турция, което е чужда територия. 

Тя смята, че само заради това Местан трябва да се разследва от ДАНС и да се даде на съд.

"Видяхме, че 50 - 60% от присъстващите на учредяването на партията не можеха да говорят български език, те бяха дошли от Турция, това са двойни граждани", обясни още националистката.

Ташева обвини, че в ДОСТ има хора, който са агресивни ислямисти и посочи като пример вече независимия депутат  Хюсеин Хафъзов.

"Самият Местан може да се причисли към тази категория, защото той, под диктовката на Анкара, непрекъснато плаши и изнудва българската демокрация, а дори заплаши съда, че ако не регистрира ДОСТ в България няма да бъде избран натовски президент", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ognyanz

преди 7 години

Още нищо не се знае. В нашата правосъдна система решенията на първа инстанция са само за медиите.

12

турчин

преди 7 години

И атака са доволни и бсп и дс.

11

Шоп

преди 7 години

Няма никаква основателна причина да не се регистрира тази партия, отказът най-вероятно е политическа поръчка.

fallback