Снимка: Булфото, архив
fallback

Няма непосредствена заплаха от тероризъм за страната, нито конкретни сигнали. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която беше изслушана от парламентарната комисия за контрол на службите.

Тя посочи, че мерките, които се предприемат, следват логиката, че в близост до България има усложняване на ситуацията.

Министърът коментира проектът за Закон за тероризма, като заяви, че той урежда по нов начин отношенията между институциите. Председателят на комисията Димитър Лазаров от ГЕРБ посочи, че за първи път с този закон се споменава ограничаване на правата на гражданите и това било обсъдено днес. По думите му обаче другата гледна точка е, че при терористичен акт също се ограничават правата на гражданите. 

Oще по темата

Министър Бъчварова отрече да е казвала, че служителите на МВР, участвали в престрелката преди дни в столицата, трябва да бъдат наказани. Тя добави, че съдейки по информацията, с която разполага, не смята, че това трябва да се случи.

Димитър Лазаров коментира, че т.нар. паравоенни формирования са на вниманието на институциите и са били предмет на обсъждане днес, а Румяна Бъчварова допълни, че МВР работи по всички групи, които нарушават обществения ред.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

касандра

преди 7 години

Как ще има заплаха за тероризъм, като терористите се крият и имат база у нас и тук планират ударите си. Освен това България е един от доставчиците на оръжия на ИД.

19

Анонимен

преди 7 години

Е тая кво иска някой да почука и за й каже добър дене добър ден за вас вече има заплаха

18

Варненка

преди 7 години

Я стига сте ревали бе, страхливци.Какво искате от министърката - да казва че всеки момент ще имаме атентати ли ?!Само оплаквания чета тук, само плачливи момченца пишат.Станете министри и правете нещата по-добре... ама няма да станете никога.Защото не сте годни.

fallback