Снимка: Министерски съвет
fallback

Премиерът Бойко Борисов обеща България да подкрепи политическото асоцииране и икономическата интеграция на Украйна в ЕС.

"България винаги е защитавала тезата, че когато пред една държава бъдат формулирани критерии като условие за постигане на определена цел и тя ги изпълни, трябва да може да се ползва от правата, които й се полагат", каза министър-председателят след среща с президента на Украйна Петро Порошенко, който е на официално посещение у нас.

Борисов му обеща, че страната ни ще подкрепи предоставянето на безвизов режим за украинските граждани при пътуванията им в Европейския съюз, защото Украйна е изпълнила предварително поставените й условия.

Премиерът акцентира и на необходимостта от пълно изпълнение на Минските договорености, за да се нормализира обстановката в Украйна и да се възстановят обичайните търговско-икономически отношения както между България и Украйна, така и между държавите от ЕС и Русия.

"Наложените взаимни санкции между ЕС и Русия и ситуацията в Украйна влияят неблагоприятно на бизнес контактите между България и Украйна и това е довело до значителен спад в стокообмена през последните години", каза Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Според него възстановяването на работата на междуправителствената комисия за търговско-икономическо сътрудничество, която не е провеждала сесия от 2010 г., би спомогнало за разрешаване на съществуващите проблеми и връщане към добрите традиции на партньорство между бизнес организациите в двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

!

преди 7 години

Бате Бойко обещавай смело !Каквото и да му обещаеш, гаранция, че няма да се случи.Ама гледа поне някаква далавера да ударим покра тези обещания.

33

Народна мъдрост,

преди 7 години

лика прилика

32

Анонимен

преди 7 години

Нашето момче се чуди как да му забие един в мутрата.Може би следващия път ще изпълни меракът си.

fallback