Снимка: БТА, архив
fallback

България уважава волята на британските граждани, но ще акцентира върху необходимостта ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм и да вземе навременни и адекватни решения за последващи действия. Това е позицията на страната ни, одобрена от правителството, за участие в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

Oще по темата

Основна точка за дискусия по време на заседанието ще бъде резултатът от референдума в Обединеното Кралство за членство в ЕС, който се проведе на 23 юни. България ще бъде представлявана на Съвета от премиера Бойко Борисов.

Позицията ни е и че не бива да се допуска период на несигурност, който може да има сериозни политически и икономически последствия.

Заседанието на Европейския съвет ще бъде посветено още на въпроси, свързани с миграцията, работните места, растежа и инвестициите, външните отношения.

България ще изрази загриженост, че въпреки предварително обявеното за 1 юни 2016 г. влизане в сила на
Споразумението за реадмисия ЕС - Турция по отношение граждани на трети страни, Турция отказва приемането на такива лица, влезли от нейна територия на територията на България.

Страната ни ще подкрепи предложението на Европейската комисия относно установяването на нова рамка за партньорство с трети държави за по-добро управление на миграцията и осъществяването на сътрудничество под формата на специално адаптирани пактове.

В рамките на дискусията в частта външни отношения държавните и правителствени ръководители ще бъдат запознати с новата Европейска глобална стратегия за външна политика и сигурност и ще обсъдят отношенията между ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДерзай дерзай токво корумпираната ви империя се разпада .За Русия ли говориш? От нея по-корумпирана империя няма.

28

Анонимен

преди 7 години

До Ами..,Един народ,който не се поучи от фаталните си грешки във времето и ги повтаря на всички избори,съзнателно загива.Не го правете! Нека съхраним страната и народа си! Нека съхрани живота на децата и внуците си,нека не бъдем слепи чуждопоклонници,приели чужд "морал" и чужда воля!! Нека ни има силни,със собствена икономика и сами да решаваме живота и целите си!Отново да съградим България!Ами, вместо празни лозунги, кажи конкретно как да постигнем поне едно нещо от това което си написал

27

Анонимен

преди 7 години

Дерзай дерзай токво корумпираната ви империя се разпада .

fallback