Снимка: Булфото
fallback

Сергей Станишев призна, че е посрещнал резултата от референдума във Великобритания с изненада и тревога.

"ПЕС подкрепи британските лейбъристи в кампанията им за оставане на Обединеното кралство в ЕС. Искахме силна Великобритания в силна Европа, работихме заедно за социална Великобритания в социална Европа. От днес нашата задача става още по-трудна. И все пак, вярвам, че оставането беше по-добрият избор както за Великобритания, така и за ЕС. Преди всичко обаче, уважавам решението на британския народ", заяви той на официалната си страница във Facebook.

Oще по темата

"Семейството на европейските социалисти и демократи винаги е било и ще продължи да бъде близък приятел и партньор на Лейбъристката партия. Ще продължим да се борим за равенство и социална справедливост. Референдумът отне много от енергията на политическите партии в цяла Европа. Днес резултатът е ясен и най-накрая тази кампания е зад гърба ни. Сега всички леви сили трябва да се фокусират върху една основна задача – да поемат кормилото и да върнат Европа обратно на хората.

Време е политическото семейство на ПЕС да се възползва от пълния си потенциал и да започне да задава политическия дневен ред в Европа. Всички видяхме докъде ни доведе политиката на ограничения, наложена от десните. Вече работим по пътна карта с непосредствените задачи пред ЕС.

Предстоящият Съвет на ПЕС в края на годината ще бъде повратна точка за лявото в Европа. Ще продължим стратегическата дискусия с нашите премиери и партийни лидери. Надявам се тя да доведе до положителна промяна в Европа – ние имаме необходимия лидерски потенциал. Това ще бъде нашата голяма цел и всеки – от премиерите до активистите – трябва да участва в работата за нейното постигане", смята Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

А кои и къде са тези леви?

21

Анонимен

преди 7 години

Това оклепано измамно лакейче с какви очи се изказва, на тях каквото им нареди КГБ, това е!

20

Анонимен

преди 7 години

Те левите са хванали скоростни лост с двете ръце и си го търкат ...

fallback