Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото

Според съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, проблемът с радикалния ислям е факт в България и заради това той трябва да бъде ясно дефиниран и инкриминиран.

Още по темата

Воеводата е сред авторите на предложението за промени в Наказателния кодекс, според които проповядването на радикален ислям да се наказва със затвор до 3 години. Той смята, че българските депутати не би трябвало да чакат да се стигне до терористични атаки като в някои страни от Западна Европа, за да се вземат мерки.

"Радикалният ислям е факт и в България, а подобни прояви и структури се финансират от външни фактори и е редно в Наказателния кодекс да се дефинира какво е това радикален ислям и да се криминализира, за да могат хората, които проповядват такова деяние да бъдат санкционирани", каза още депутатът.

Каракачанов допълни, че в Наказателния кодекс в момента няма такова определение и заради това се стига до ситуация като тази имамите в Пазарджик да бъдат съдени за проповядване на антидемократична идеология.

"Антидемократична идеология е едно, а проявите на радикален ислям и свързаните с него тероризъм и екстремизъм са по-различни. За това е хубаво да се дефинира и да е ясно и по-лесно на цялата правосъдна система и цялото българско общество да се бори с радикален ислям", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase