Снимка: архив, Bulphoto

Със скандал започна редовното заседание на депутатите в първия им работен ден за седмицата, а размяната на остри реплики между депутати от БСП и ГЕРБ "изяде" близо час от времето им.

Заради упреците на левицата за еврофондовете, Цвета Караянчева от ГЕРБ се ядоса и обвини социалистите, че вече са започнали предизборната кампания за президент, макар че има още няколко месеца до вота.

"Кампанията за президентските избори започна преди месец, когато Корнелия Нинова стана председател на на БСП",скочи тя. Според нея от левицата говорят откровени лъжи от трибуната на парламента.

За депутатката от ГЕРБ БСП е провалила се партия, "партия която, за да бъде на власт, търпя една година протести, една година затворен парламент".

"За какво говорите, господа лицемери, вие сключихте сделка с дявола, за да останете на власт", упракна Караянчева.

Тя обвини социалистите в некомпетентност и се мотивира с обстоятелството, че когато ГЕРБ пое властта за втори път, е заварило европейската програма за развитие на селските райони с 426 забележки и се е наложило да бъде сериозно доработвана.

"Това, което говорите, е смешно, но при вас всичко е наопаки, вие всичко разбирате и заради това сте на това дередже“, обобщи Караянчева.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък припомни на БСП, че не само парламентарните избори, но и местните са спечелени от партията на Бойко Борисов. "Видяхме какво направихте в края на мандата си при Пламен Орешарски, българските избиратели са тези, които показаха кой трябва да управлява и това е премиерът Бойко Борисов, защото заради вашата политика местната власт беше пред невъзможност да приключи стария финансов европейски период", заяви той.

"Госпожо Нинова идват избори, вие имате вашето право и вашата стратегия, а нашата е да работим, за да има видими резултати", отсече Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase