Снимка: Булфото, архив

Администрацията на Народното събрание пусна обществена поръчка на стойност 69 900 лева без ДДС за ремонт на столовете и банките в пленарната зала.

Още по темата

Целта е да се върне "необходимия комфорт на обитаване и естетическо излъчване, отговарящи на съвременните архитектурни изисквания" на залата, в която заседават депутатите и която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение.

Ремонтът ще бъде направен по време на депутатската ваканция през август.

Така докато народни избраници ваканцуват, майсторите ще подменят пружините и тапицерията на депутатските столове и ще сменят фурнира на банките им.

Дървените повърхности в пленарната зала са захабени, с откъртени и отлепени парчета фурнир. Тапицираните части са със счупени или разхлабени пружинни пакети, с нарушена структура на тапицерската вложка, дунапрените са с нарушени качества - еластичност и плътност, обясняват от администрацията кое налага ремонта.

Фирмата, която ще се погрижи за новия вид на пленарната зала, трябва да даде три години гаранционен срок.

На 22 юни ще бъдат отворени офертите, като тези които надвишават първоначалната цена няма да бъдат разглеждани.

Това е поредната обществена поръчка, която парламентът обявява за последните две седмици и която е свързана с удобството на депутатите.

Първата е за преместването на пленарната зала в сградата на бившия Партиен дом през 2018 година, което ще струва малко над 19,5 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase