Снимка: Dnes.bg

Мащабни проверки на вървежните заведения по Черноморието и в страната започнаха МВР, ДАНС и данъчните. Това обяви в Раковски премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
Вече са проверени 7 заведения в Слънчев бряг. Продължават акциите и в Поморие и в големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас. Издирват се криминално проявени лица, проверява се за данъчни злоупотреби, наркотици, както и охраната в заведенията.

Борисов заяви, че част от арестуваните за стрелбата по Митьо Очите са освободени, но обеща трудни времена за всички замесени в случая. "Няма да оставим нещата така и ако трябва всеки ден ще ги привикваме в полицейските управления", заяви Борисов.

Той осъди действията на полицията, че още в нощта на стрелбата е нямало арести. Въпреки това той е доволен от действията на МВР.

"Няма да оставя този инцидент да рефлектира върху туристическия сезон, защото по този начин ще губим пари”, каза още Борисов. Той се ангажира да има засилено полицейско присъствие в курортите.

"Митьо Очите самият се е признал за престъпник и е един от малкото, които лежаха в затвора", каза още премиерът. Според него инцидентът е бил такъв, че не е предвещавал да се стигне до такава тежка картина и затова си е позволил да изрече думите "махленска свада". Съжалявам, че заради тези думи някой иска да предаде едва ли не, че неглижирам този случай", коментира той и добави: "Затова усилията и ресурса, които хвърляме сега, отговорят на сериозността на темата".

Премиерът коментира и изказването на бившия министър-председател Пламен Орешарски, че България върви по пътя на Гърция като припомни пропуските в неговото управление.

По думите на премиера, за да има стабилно правителство, различно от сегашното, трябва да има стабилна коалиция от партиите в опозицията между БСП, ДПС, ДОСТ, Атака и ДСБ, което на този етап няма как да се случи. Към момента Борисов вижда стабилно правителство само в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase