fallback

Регионалният министър Лиляна Павлова отрече обвиненията на БСП за злоупотреби за милиони със средствата за пътни ремонти. Тя нарече твърденията на социалистите манипулация и опит за дискредитиране на министерството й и Агенция "Пътна инфрастрктура".

По-рано днес левицата обяви, че сезира главния прокурор заради начина, по който АПИ харчи парите за ремонти. Социалистите поискаха оставката на шефа на Агенцията Лазар Лазаров и пресметнаха, че една фирма, "Агромах", е спечелила 87% от обществените поръчки за рехабилитация и ремонти на републиканската пътна мрежа.

Oще по темата
"Очевидно предизборната президентска кампания на БСП започна отрано и за съжаление започна по стария познат начин с опит за омаскаряване и опетняване правителството на ГЕРБ", отвърна Павлова от Казахстан, където е на посещение.

Тя обвини социалистите, че не говорят с факти и аргументи и нарече изнесените от тях факти манипулативни.
Павлова обясни, че сключените от Пътната агенция договори са публични и прозрачни и че по-голямата част от тях са финансирани с европейски средства.

"Тези договори са били проверявани от националните одитиращи и проверяващи институции. Тези договори и процедурите, по които са сключени, са били и обект на одит и на европейски одитни звена", каза тя, цитирана от "Фокус".

Регионалният министър изрази готовност те да бъдат проверени още веднъж.

"АПИ и Министерството на регионалното развитие продължаваме да работим с максимални усилия с всички налични европейски фондове да изградим пътната мрежа, да ремонтираме. Очевидно това не се харесва на опозицията, а ние в крайна сметка работим за подобряването на пътната инфраструктура", каза още Павлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Оставка

преди 7 години

16000000000+2000000000 яко се краде!!! Бой по тиквите им

23

Глупости

преди 7 години

Тази грозота ме дразни!!! Крадци са всичките там но няма кой да им потърси сметка!!! Няма държавност. Северна отсечка на София я правата 2 години. Сметките са надути цени и крадът като за последно.

22

Анонимен

преди 7 години

Не знам дали се краде от АПИ, но по тъпо изказване от шефа на АПИ, че хубавите пътища повишават риска от катастрофи, не съм чувал. Само за това заслужава да си отиде.

fallback