Снимка: архив Булфото

ГЕРБ открехна още малко подробности около кандидата си за държавен глава.

Вчера зам.-шефът на партията Цветан Цветанов обяви, че техният човек е "обществено добре стоящ и доста разпознаваем" и заради това ГЕРБ ще го издигне в последния възможен момент – на старта на кампанията.

Днес депутатката Десислава Атанасова уточни, че освен ”силно разпознаваем” кандидатът е ”носител на десните ценности”. Тя отказа да конкретизира дали става дума за мъж или жена. ”Няма как да ви отговоря, защото пък съвсем конкретно ще насочим вниманието на хората към дадената кандидатура”, каза още Атанасова пред БНТ.

Още по темата
Депутатката припомни, че досега е обявена само 1 кандидат-президентска двойка и ГЕРБ няма да бърза с обявяването на своята. Тя обясни и че за партията е много по-важно кандидатът й да получи широката подкрепа на българските граждани, отколкото да бъде одобрен от коалиционните партньори.

Атанасова определи мандата на първия президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев като много успешен.

"От ГЕРБ няма от какво да се притесняваме, колкото и критики да се отправят за липса на реформи. Неприятно е когато имаш споразумение с параметри и определени гаранции какво ще се случва в 4-годишното управление, някоя от страните в един момент да се почувства опозиция", каза тя.

Депутатката от ГЕРБ допълни, че не е сигурна дали ДСБ са опозиция, щом Корнелия Нинова не ги кани на опозиционна среща за общ кандидат-президент.

"Предсрочни избори не се очакват, мнозинството подкрепя важните решения, предложени от МС. Надявам се, че стабилността ще остане фактор за развитието на държавата, финансовите и икономически резултати се отчитат и отвън, има предпоставки за стабилно развитие", каза още Десислава Атанасова.

Тя изрази несъгласие с твърденията, че България е държавата, която злоупотребява най-много с евросредства.

"В доклада на ОЛАФ не пише нищо такова, колкото и да се упражняват по темата от опозицията. ОЛАФ казва нещо много важно - сигнали се подават, те се проверяват, добре е да има контрол върху разходването на европейски средства", обясни Атанасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase