Снимка: Булфото, архив
fallback

Създаването и въвеждането на ефективни механизми за контрол върху дейността на администрацията е една от основните цели за процеса на модернизирането ѝ. В това увери премиерът Бойко Борисов, след като депутатът от БДЦ Явор Хайтов го попита за работата на Инспектората на Министерския съвет.

Борисов отчете, че за миналата година в звеното са постъпили общо 105 сигнала, от които 78 са препратени по компетентност на институции, имащи отношение по тях. 34 са разгледани от Главния инспекторат.

В 18 от сигналите е липсвала информация за лицата, срещу които са подадени, както и данни за извършените нарушения, поради което по тях не са извършвани проверки. За 16 от сигналите са възложени проверки по негова заповед.

"В 12 от сигналите се съдържа информация за действия или бездействия на служителите, заемащи експертни длъжности, а в 4 са изнесени данни за корупция на органи на изпълнителната власт и на държавни служители на ръководни длъжности", добави премиерът.

"През 2015 от Главния инспекторат са извършили общо 25 проверки, от които 9 са планови, 16 извънпланови", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

бай Иван

преди 8 години

Записът на "ало, Ваньо" сигнал за корупция ли е и ако да , Баце какво направи?

4

David , goliat

преди 8 години

Mehanizmi e imalo vinagi :-):-):-):-) - nai-vajniat mehanizam e suverenat - bg narod...:-):-):-):-)******* kakvoto suverenat iska i kazva...administrationa da izpalniava ili cherven carton i napuska igristeto...:-):-):-):-):-)~~~~

3

Наблюдател

преди 8 години

Борбата срещу корупцията в България се води до ниво "сигнали"които по правило след време отшумяват. Идеята е, да предизвика шум в медиите особенно като се зададат избори и да създаде впечатление за истинска борба с нея. Като се има предвид, че точно лицето на снимката я покровителства, нищо повече неможе и да се очаква!

fallback