Архив: Булфото
fallback

Каквито и критики да има към изборните правила се оказва, че България към момента има най-либерален режим на откриване на секции в чужбина, смята Данаил Кирилов от ГЕРБ, който оглавява парламентарната правна комисия.

"Промените в Изборния кодекс не са закон за една държава. Това е закон за равенството на българите във всички държави", коментира той.

Oще по темата

След заявката на омбудсмана Мая Манолова и на президента Росен Плевнелиев, че ще сезират Конституционния съд заради промените в Изборния кодекс Кирилов отсече, че при поправките в Кодекса не са приети текстове, които да противоречат на основния закон.

"Критериите, които използвахме и сме предложили като законодателно решение, утвърждават равенството", настоя още той.

Въпреки всичко депутатът отново обяви, че ще има нови поправки в Изборния кодекс, който ще бъдат внесени, след като последните бъдат обнародвани в Държавен вестник.

Предложенията предвиждат във всяка държава извън територията на България да може да се разкрият до 35 избирателни секции, като за разкриване на всяка една от тях ще е необходимо да се подадат 60 заявления вместо сегашните 100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

анонимен

преди 7 години

ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ 4Е ВЕ4Е ИМА 3.5 МИЛЬОНА БЬЛГАРИ ИЗВЬН БЬЛГАРИЯ ЗА КАКВИ ИЗБОРИ МОЖЕ ДАСТАВА ДУМА----ИМАЩИТЕ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ СА --3.5 000 000 И ПРИ ЯСНО КУПУВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ---ЗА КАКВО ДА ИДА ДА ГЛАСУВАМ

8

Боеко Борисоф

преди 7 години

Днеска се срештнАх с Раджеп Ердоган и неговио нов Бинале Калдъръм.договорката е 340 избирателни секции да има там.та да може българските турци да гласуват.За българските англичани и другите български чужденци са предвидени по 2 секции.

7

Сталин

преди 7 години

А за секса в чужбина - нема лабаво! Днес рупайте банани и не мъркайте. Иначе идат *** със здравите юмруци и с големите сопи. Белене ще ви се стори рай...

fallback