Снимка: БТА

Кандидатурата ми за Генерален секретар на ООН не е някаква лична амбиция, а нещо, което е свързано с името на България, обяви Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Още по темата
Тя посочи, че кампанията й върви добри и тя е свършила своята работа. „Аз свърших своята работа, както и надаваме се, че и Министерство на външните работи", добави тя, цитирана от “Фокус”.

Бокова подчерта, че усеща подкрепата на много българи в битката за високия пост. „Усещам подкрепата на много по-широк кръг отколкото само правителство, на неправителствени организации, млади хора, сдружения, българи по света, които ми пишат и имат идея. За мен това е голяма отговорност", допълни тя.

Генералният директор на ЮНЕСКО обяви на церемония днес футболната легенда Христо Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО”. „Всички българи се гордеем с постиженията ти”, обърна се още Бокова към легендарния нападател.

Самият Стоичков, който след 2 дни подготвя уникален футболен празник, благодари на Ирина Бокова и заяви, че е горд с това, което Бокова прави за него, за света и за България: „Приемам всичко това като едно голямо задължение, защото спортът обединява много неща, на първо място децата, а оттам нататък те да знаят как да постигнат тези успехи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase